проблеми забруднення атмосфери та шляхи їх вирішення

проблеми забруднення атмосфери та шляхи їх вирішення


Проблема забруднення повітря та шляхи її розвязання. Забруднення літосфери та способи її захисту. Забруднення повітря об’єктами енергетики. Забруднення води та наслідки. Проблеми забруднення повітря та способи їх розв’язання.  Забруднення атмосфери - результат викидів забруднюючих речовин. Вони переносяться по повітрю від джерел появи до місць їхнього руйнуючого впливу. По ходу переміщення, вони можуть змінюватися, включаючи хімічні перетворення одних речовин в інші, ще більш небезпечні. Такі речовини наносять шкоду людям, живій і неживій природі, екосистемам, будівельним матеріалам, природним ресурсам, тобто всьому довкіллю. Забруднення повітря. 5.


Забруднення атмосфери відбувається двома основними шляхами, а саме: природним та штучним (антропогенним). Джерелами антропогенного забруднення атмосфери домішками є теплоенергетика, промисловість, нафто- і газопереробка, транспорт, випробовування ядерної зброї. Кожне джерело (кожна галузь виробництва) пов'язане з виділенням специфічних домішок, склад яких нараховує десятки тисяч речовин, які відразу не піддаються ідентифікації.  Теплові електростанції викидають у атмосферу гази, які містять оксиди сірки і азоту, попіл, метали; підприємства чорної металургії — порох, оксиди сірки та металів. Агломераційні фабрики викидають порох і діоксид сірки. Мартенівські та конверторні цехи також інтенсивно продукують порох.


Вы можете изучить и скачать доклад-презентацию на тему Проблема забруднення повітря та шляхи розв'язування її. Презентация на заданную тему содержит 15 слайдов. Для просмотра воспользуйтесь проигрывателем, если материал оказался полезным для Вас - поделитесь им с друзьями с помощью социальных кнопок и добавьте наш сайт презентаций в закладки! Презентации» Экология» Проблема забруднення повітря та шляхи розв'язування її. Слайды и текст этой презентации. Слайд 1.  Скачать презентацию на тему Проблема забруднення повітря та шляхи розв'язування її можно ниже: Отправить на email Скачать. Tags.


Автотранспорт – не єдина причина забруднення повітря. Головним його джерелом є промислові підприємства. Спалювання, наприклад, вугілля на теплових електростанціях супроводжується викидами диму, який містить двоокис сірки та окис азоту.  Одним з методів зниження темпів забруднення атмосфери – це очистка палива, а зокрема бензину від шкідливих домішок, таких як свинець, який ушкоджує головний мозок дітей. Правила, введені у 1960-70-х роках в Лос-Анджелесі з метою боротьби з нафтохімічним смогом, включає в себе вимогу облаштувати всі автомобілі каталітичними нейтралізаторами вихлопних газів.  Місцеві промислові підприємства також мають знизити викиди в атмосферу.


Метою дослідження є аналіз проблем забруднення атмосфери та шляхи їх вирішення. Актуальність даної теми полягає у тому, що забруднення повітря є одним з найважливіших актуалітетів екологічних досліджень, оскільки для нас є важливо дихати екологічно чистим повітрям, знати які території області є забруднені та при більш детальному дослідженні цієї теми знайти шляхи вирішення проблем забруднення повітря [1, c.150].  Маса атмосфери становить приблизно одну мільйонну маси Землі - 5,15 * 105 т. Та атмосферне повітря лише умовно можна вважати невичерпним природним ресурсом.


Вирішення цієї проблеми потребує на сам перед зацікавленої зваженої і правильної політики яка б врегулювала вирубку та використання лісу, зменшила антропогенне навантаження на ліси, встановила грошову відповідальність за порушення санітарних норм і жорсткий посилений контроль за їх виконанням, а також активно розпочала відновлення лісових масивів шляхом про-ведення суботників та інших заходів.  Причини та наслідки. Один з основних видів забруднення атмосфери – автомобільний транспорт. У викидах автомобілів знаходяться такі шкідливі речовини як: угарний газ, окиси азоту, тверді частинки та летючі органічні з’єднання. На автотранспорт приходиться 90 % угарного газу, що взагалі викидається в атмосферу.


Проблема забруднення атмосфери. Сучасна цивілізація здійснює небачене тиск на природу. За грязнение природного довкілля промисловими викидами надає шкідливе дей ствие на людей, тварин, рослини, грунт, будівлі і споруди, знижує про зрачность атмосфери, підвищує вогкість повітря, збільшує кількість днів із туманами, зменшує видимість, викликає корозію металевих виробів.  Основні шляхи вирішення. Збільшення масштабів забруднення атмосфери вимагають швидких і найефективніших засобів захисту її від забруднення, і навіть способів попередження шкідливого впливу забруднювачів повітря.


Джерела, масштаби і наслідки забруднення атмосфери. Атмосфера завжди містить певну кількість домішок, котрі зумовлюються природними та антропогенними джерелами. До числа домішок, котрі виділяються природними джерелами, належать: пил (рослинного, вулканічного, космічного походження, внаслідок ерозії ґрунту, частинки морської солі тощо); туман, дим, гази від лісових та степових пожеж; гази вулканічного походження; різноманітні продукти рослинного, тваринного та мікробіологічного походження. Природні забруднювачі бувають розподіленими, наприклад, випадання космічного пилу, або короткочасними стих


Штучне забруднення атмосфери. відбувається внаслідок зміни її складу та властивостей під впливом діяльності людини. За будовою та характером впливу на атмосферу штучні джерела забруднення умовно поділяють на технічні (пил цементних заводів, дим і сажа від згоряння вугілля) та хімічні (пило- або газоподібні речовини, які можуть вступати в хімічні реакції). За агрегатним станом усі забруднювальні речовини поділяють на тверді, рідкі та газоподібні. Саме газоподібні забрудники становлять 90 % загальної маси речовин, що надходять в атмосферу. Забруднення атмосфери неоднакове по регіонах. В індустрі


Проект на тему: “Проблема забруднення повітря та шляхи розв’язування її”. Автори проекту: Урбанович Діана - редактор Данчишин Христина - ілюстратор.  Забруднення атмосфери - результат викидів забруднюючих речовин. По ходу переміщення, вони можуть змінюватися, включаючи хімічні перетворення одних речовин в інші, ще більш небезпечні. Такі речовини наносять шкоду людям, живій і неживій природі, екосистемам, будівельним матеріалам, природним ресурсам, тобто всьому довкіллю. Забруднення повітря. Існує 2 основні джерела забруднення атмосфери: природний і антропогенний. Природний - це вулкани, лісові пожежі, запорошені бурі, вивітрювання, процеси розкладання рослин і тварин.


Джерела і речовини хімічного забруднення атмосфери. Контроль за викидами в атмосферу. Забруднення від автотранспорта, літаків. Вплив оксидів вуглецю, азоту, діоксида сірки, сірчаного ангідрида, радіоактивних речовин на людину, рослинний і тваринний світ.  Реферат. на тему: “ Забруднення атмосфери. Джерела та наслідки забруднення ”. Виконав: Студент 1-го курсу. Групи МБ-13 Шевчук В.В.  Це початкове забруднення повітря не представляло проблеми, бо люди барилися тоді невеликими групамизаймаючи невеликі площі. І навіть значне зосередження людей на порівняно невеликій території, як це було в класичній старовині, не супроводжувалось ще серйозними наслідками. Так було аж до кінця дев'ятнадцятого століття.


Сучасна екологічна ситуація у світі, з якою пов'язані проблеми охорони і відтворення біологічних ресурсів, склалася як наслідок дії таких факторів: ускладнення кількісного зростання антропосистеми; досягнення рівня розвитку промисловості і сільського господарства; недостатньої уваги збоку багатьох урядів та парламентів до екологічних проблем; слабкого контролю за станом природних ресурсів, а також екологічної необізнаності більшості населення.. Презентація на урок Біологія скачати


Метою курсової роботи є висвітлення та дослідження основних проблем забруднення атмосфери та знищення озонового шару, пошук шляхів їх збереження. Завданням курсової роботи є вирішення проблем забруднення атмосфери та порушення озонового шару, дослідження наслідків; пошук проблем збереження атмосферного повітря та О3. Забруднення атмосфери.

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

безкоштовні ключі для eset nod32

голі груди анастасії заворотнюк

варіанти використання use case