роль самоосвіти у житті

роль самоосвіти у житті


Організація ефективного процесу освіти і самоосвіти значною мірою визначається методами самостійної діяльності в інформаційному середовищі, чому у величезній мірі сприяють сучасні інформаційні засоби, такі як, наприклад, Всесвітня мережа Інтернет, що об'єднала в собі безліч світових інформаційних ресурсів. Самостійність у вмінні знаходити необхідну інформацію з проблеми, яка цікавить, і шляхів вирішення цієї проблеми є необхідною умовою діяльності сучасної людини.


Таким образом роль самостоятельного образования для человеческого саморазвития сложно переоценить – все, что мы читаем, слушаем или смотрим, развивает наш мозг, способствуя развитию духовного мира. Развитию человечества. Литература. Колбаско И. И. Учащимся О; самообразовании. Мн., «Нар. асвета», 1976. 157 с. Автор: Брязгунова Елена Николаевна Рубрика: 10.


Роль самовиховання і самоосвіти в розвитку особистості. Освіта самовиховання і самоосвіта допомагають процесу формування особистості.  Самоосвіта - це система внутрішньої самоорганізації по засвоєнню досвіду поколінь, спрямованої на власний розвиток. Самоосвіта є потужним чинником, який виконує і збагачують освіта, організований суспільством. Самонавчання - є аналогом вченню. Самонавчання - це процес безпосереднього одержання людиною досвіду поколінь за допомогою власних прагнень і самим вибраних засобів. Тут величезну роль відіграє внутрішній душевний світ людини, не тільки свідомість, але і несвідомий фактор, інтуїція, уміння вчитися не тільки у вчителя, а й інших людей, друзів, у природи.


Значну роль у цьому відіграє самоосвіта. При здійсненні самоосвіти необхідно дотримуватися комплексного підходу на кожному етапі самоосвітньої діяльності. Вплив самоосвіти на процес саморозвитку особистості вчителя. Педагогічний потенціал – це база педагогічних знань,умінь у поєднанні з розвинутою здатністю педагога активно мислити,творити,діяти,утілюючи свої наміри в життя, і досягати спланованих результатів. Професійна діяльність


Самоосвіта – це безперервний процес саморозвитку та самовдосконалення педагога. Чим краще вчитель усвідомлює своє високе призначення, чим краще розуміє вимоги до власної особистості, тим активніше працює над собою. А це основа професійного успіху!!! Відмінною рисою самоосвіти педагога є те, що результат такої роботи – розвиток учнів, а не тільки самовдосконалення в особистому та професійному планах. Показником ефективності педагогічної самоосвіти є, насамперед, якість організованого вчителем навчально-виховного процесу та професійно-кваліфікованого зростання педагога.  Одним із найвагоміших видів самоосвітньої діяльності вчителя – робота над індивідуальною методичною проблемою.


По-друге, самоосвіта може вестися за індивідуальною (часто власноруч складеною) програмою. Це особливо доречно у випадках, коли охоплювана тема зацікавленості вузька або потребує глибокого та (або) довготривалого вивчення. Для порівняння, в університетах та школах план один для всіх і включає в себе багато дисциплін, спрямованих не лише на засвоєння знань з конкретної теми/за обраною спеціальністю, а і на загальний розвиток індивідуума.


Самоосвіта орієнтоване на цілеспрямоване прилучення людини до освоєння соціального досвіду на основі розвитку його здібності, індивідуальних особливостей, мотивів і інтересів. Воно різноманітне за змістом і може бути: - Обумовлено посиленою увагою індивідів до сучасних проблем і подій у світі та країні; - Пов'язано з необхідністю вдосконалення методів і засобів пізнавальної діяльності; - Направлено на самовиховання, формування характеру і інших особистісних якостей


особистості, викорінювати негативне в поведінці і рисах характеру. Говорячи іншими словами, школярі займаються самовихованням, вихованням самих себе. Але учні не тільки ставлять перед собою певну мету, вони прагнуть досягти її. Для вирішення поставленого перед собою завдання використовуються різні шляхи, в тому числі і самостійний пошук знань шляхом читання додаткової науково-технічної та художньої літератури, що виходить за межі обов'язкової навчальної програми.


Роль самоосвіти в підвищенні професійної компетентності педагога. Завантажити презентацію. Презентація по слайдам: Слайд 1.  Результат самоосвіти може мати різні форми представлення Традиційні форми: доповідь; виступ на семінарі; виступ на педагогічні раді; виступ на засіданні МО; дидактичний матеріал; комплект дидактичного матеріалу з предмета; збірники практичних, контрольних робіт; розробка комплекту роздаткового матеріалу з предмета; розробка тематичних класних годин, батьківських зборів чи позакласних заходів; розробка пакету олімпіадного матеріалу для підготовки учнів.


"Учитель як фахівець, живе доти, поки вчиться" К.Д.Ушинський. Організація самоосвітньої діяльності педагогічних працівників – один із напрямків у системі навчання дорослих. Самоосвіта вчителя є необхідною умовою професійної діяльності педагога. Суспільство завжди ставило і буде ставити перед вчителем високі вимоги. Для того, щоб вчити інших, потрібно знати більше, ніж інші. Тому самоосвіта є головним завданням кожного вчителя. Самоосвіта- це розвивальна і творча діяльність педагога, яка розглядається як сукупність складових: · Самооцінка (вміння оцінювати свої можливості); · Самооблі


Самообразование играет очень важную роль в жизни каждого человека. Оно помогает людям самосовершенствоваться, даёт умение находить информацию любыми способами, позволяет расширить твои знания, твой кругозор, а также придаёт мотивации для дальнейшего обучения. Такое образование имеет огромное значение не только в жизни школьника, основной труд которого - учёба, но и в жизни взрослого человека, который не хочет останавливать свой уровень развития и ума, поэтому пытается самосовершенствоваться любыми способами.


Роль самообразования в современном обществе. В наше время для того, чтобы стать грамотным специалистом, необходимо все время пополнять свои знания с помощью самообразования. В эпоху технологического прогресса и информационных технологий теоретические знания сильно отстают от практических.  Основой информационного общества являются средства коммуникаций, такие как телевидение, радио, интернет и т.п. Самообучению способствует посещение всевозможных лекций, докладов, музеев и выставок, просмотр тематических телепередач и фильмов. Это расширяет границы человека. Сегодня у каждого из нас есть возможность выбрать из множества предложений путь к своему саморазвитию.


Роль самообразования в современной жизни. Мы живем в век бурного развития информационных технологий. В течение жизни любой человек получает массу новой информации. Способность усваивать эту информацию и пользоваться ею в профессиональной и бытовой сфере определяет степень образованности человека. Большинство современных работодателей предпочитают нанимать сотрудников, имеющих официальные документы об образовании. В принципе, это верно: наличие диплома, как правило, свидетельствует о том, что его обладатель получил базовый набор профессиональных знаний и навыков. Однако, нередки и исключения: м

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

безкоштовні ключі для eset nod32

голі груди анастасії заворотнюк

варіанти використання use case