гетеросинтетична інтерфаза це коли клітина

гетеросинтетична інтерфаза це коли клітина


В ядрі клітин виявляються дрібні зернятка і грудочки матеріалу, який забарвлюється основними барвниками і тому був названий хроматином (від грец. Chroma - фарба). Хроматин являє собою дезоксірібонуклеопротеіди (ДНП) і складається з ДНК, з'єднаної з білка-ми-гистонами або негістонових білками.  Консти-тутівний гетерохроматин ніколи не переходить в еухроматин і є гетерохроматином у всіх типах клітин. Факультативний гетерохроматин може перетворюватися в еухоматін в деяких клітинах або на різних стадіях онтогенезу організму. Прикладом скупчення факультативного гетерохроматину є тільце Барра - инактиви-рова Х-хромосома у самок ссавців, яка в інтерфазі щільно скручена і неактивна.


Механізм утворення статевих клітин. Джерело мінливості. Інтерф́аза — це комплекс процесів у клітині між двома клітинними поділами. Складові. Суть. Значення. Пресинтетичний період. Інтенсивний синтез білка та ріст клітини. Створює умови для періоду між поділами клітин (загалом – період між поділами клітин). Синтетичний період. Редуплікація ДНК, синтез білків хромосом, потовщення хромосом. Постсинтетичний період. Інтенсивна підготовка до мітозу. ⇐ Предыдущая 2 3 4 567 8 9 10 11 Следующая ⇒. Дата добавления: 2015-05-24; Просмотров: 691; Нарушение авторских прав?; Поиск по сайту


В еукаріотичних клітин існують два способи поділу – мітоз і мейоз. Стосовно клітин, які діляться шляхом мітозу, вживається поняття клітинний цикл – період життя клітини від її утворення до моменту поділу.  Інтерфаза складається з трьох періодів: передсинтетичного G1, синтетичного S і постсинтетичного G2. Передсинтетичний період характеризується інтенсивним ростом клітини, активним синтезом білків, збільшенням об'єму цитоплазми та площі клітинних мембран. Він є най тривалішим (90 %) і складає основну частину життя переважної більшості клітин. Далі йде синтетичний період, під час якого відбувається реплікація ДНК і формування Х-подібних хромосом.


Інтерфаза в клітинах рослин і тварин у середньому продовжується 10 - 20 год. Потім настає процес поділу клітини - мітоз. Під час мітозу клітина проходить ряд послідовних фаз, у результаті яких кожна дочірня клітина одержує такий же набір хромосом, який був у материнській клітині.  Метафаза починається від того моменту, коли хромосоми, вільно розташовані в цитоплазмі після розчинення ядерної оболонки, починають рухатися до екватора клітини. Цей процес носить назву метакінезу. У середині метафази хромосоми, вишикувавшись в екваторіальній площині веретена, утворюють так звану метафазну пластинку, або материнську зірку, в якій центромерні ділянки хромосом обернені до центру, а їхні плечі — до периферії.


Життєвий та клітинний цикли клітин - Організація клітин у часі - Молекулярно-генетичний і клітинний рівні організації життя - БІОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ ЛЮДИНИ - МЕДИЧНА БІОЛОГІЯ - основні відомості про біологічні основи життєдіяльності людини, клітинний, популяційно-видовий, біосферний рівні організації життя та місце людини у ньому. Особливу увагу приділено спадковій патології та паразитарним хворобам людини


синтетический — синтети́ческий прил., употр. сравн. часто 1. Синтетическим называют то, что основано на химическом синтезе. Синтетический способ получения каучука. | Синтетический метод получения красителей. 2 Толковый словарь Дмитриева.  синтетический — небиологический, синтетичный, фото, собирательный, объединенный, искусственный, химический, обобщенный Словарь синонимов. "синтетический период интерфазы" в книгах. Синтетический каучук. Из книги Отопление и водоснабжение загородного дома автора Смирнова Людмила Николаевна.


Работа по теме: 1Ответы на экзаменационные вопросы. Глава: Гетеро и аутосинтетические периоды интерфазы. Предмет: Биология. ВУЗ: УГМУ.  Гетеро и аутосинтетические периоды интерфазы. Аутосинтетическая состоит из 3 периодов. G1 (пре-). S (синтетический). G2 (пост-). Синтез всего!


Це тривалість від утворення клітини внаслідок поділу материнської клітини і до наступного поділу або до смерті клітини. Впродовж життя клітини ростуть, диференціюються, виконують специфічні функції. Клітинний цикл значно коротший. Це власне процес підготовки до поділу (інтерфаза) і сам поділ (мітоз). Тому цей цикл називають ще мітотичним. Така періодизація (на життєвий і мітотичний цикл) досить умовна, бо життя клітини безперервний, неподільний процес. Так, в ембріональний період, коли клітини швидко діляться, життєвий цикл збігається з клітинним (мітотичним). Після диференціювання клітин, кол


В еукаріотичних клітин існують два способи поділу – мітоз і мейоз. Стосовно клітин, які діляться шляхом мітозу, вживається поняття клітинний цикл – період життя клітини від її утворення до моменту поділу. Будова хромосоми. Клітинний цикл. Клітинний цикл складається з інтперфази і власне мітотичного поділу (мітозу). Інтерфаза складається з трьох періодів: передсинтетичного G1, синтетичного S і постсинтетичного G2. Передсинтетичний період характеризується інтенсивним ростом клітини, активним синтезом білків, збільшенням об'єму цитоплазми та площі клітинних мембран. Він є най тривалішим (90


Інтерфаза — період, коли клітина не ділиться, займає 90% часу клітинного циклу і в свою чергу поділяться на три фази: Фаза G1 (англ. first gap) — пресинтетичний період, клітина росте, накопичує поживні речовини, виконує свої основні функції (5-6 год або більше в залежності від типу клітин і умов). Фаза S — синтетичний період, відбуваєтья реплікація ДНК, продовжується ріст клітини (10-12 год для людської клітини).


Інтерфаза в клітинах рослин і тварин у середньому продовжується 10 - 20 год. Потім настає процес поділу клітини - мітоз. Під час мітозу клітина проходить ряд послідовних фаз, у результаті яких кожна дочірня клітина одержує такий же набір хромосом, який був у материнській клітині.  Метафаза починається від того моменту, коли хромосоми, вільно розташовані в цитоплазмі після розчинення ядерної оболонки, починають рухатися до екватора клітини. Цей процес носить назву метакінезу. У середині метафази хромосоми, вишикувавшись в екваторіальній площині веретена, утворюють так звану метафазну пластинку, або материнську зірку, в якій центромерні ділянки хромосом обернені до центру, а їхні плечі — до периферії.


Інтерф́аза — це комплекс процесів у клітині між двома клітинними поділами. G0 (2N-2C), «G» від «growth» — англ. Ріст. Клітини входять у цю фазу одразу ж після клітинного поділу. Зазвичай, у цій фазі знаходяться усі диференційовані клітини дорослого організму. Такі клітини не беруть участь у регенерації органів. Клітини з фази G0 можуть повернутися до фази G1 під дією антигенів, гормонів, ростових факторів (індуковані стовбурові клітини). G1 (2N-2C): перша фаза росту клітини — у цій фазі немає ні реплікації, ні поділу. Фаза може тривати від 90 хвилин до декількох днів.  Соматичні клітини завершують клітинний цикл мітозом, тоді як попередники статевих клітин (сперматогонії та овогонії) переходять у стадію мейозу (теж M). п.


Інтерф́аза — це комплекс процесів у клітині між двома клітинними поділами. G0 (2N-2C), «G» від «growth» — англ. Ріст. Клітини входять у цю фазу одразу ж після клітинного поділу. Зазвичай, у цій фазі знаходяться усі диференційовані клітини дорослого організму. Такі клітини не беруть участь у регенерації органів. Клітини з фази G0 можуть повернутися до фази G1 під дією антигенів, гормонів, ростових факторів (індуковані стовбурові клітини).

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

актор який знімався в головний роли фильм клятва

безкоштовні ключі для eset nod32

голі груди анастасії заворотнюк